Kohti Punkkua

Julkaistu 13.9.2017

Punkku-viikonloppuun ei ole enää kauaa, ja vartioiden viimeiset valmistelut ovat käsillä. Niin myös Olarinmäen Samoojien Tuhon Näkkileivät -vartiolla, joka kisaa valkoisessa sarjassa. Pääsimmekin piipahtamaan miltä tarpojavartion valmistelukokouksessa sujui ja millä mielellä he lähtevät kisaamaan.

Pojat kävivät tehtäväluettelon tehtäviä läpi ja jakoivat kisavartion yhteisiä tavaroita. Tällä kertaa kisavalmisteluiden lisäksi oli myös ennakkotehtävä.

“Milloin se eka Punkku on järjestetty, hei kato sä! Entä kuinka pitkä meidän reitti on…”, pojat pohtivat ja täyttivät vastauksensa lomakkeeseen.  Ja näin kisasta alkaa muodostua hyvä käsitys, mitä kaikkea viikonloppu voi tuoda tullessaan. Osa tehtävistä vaikuttaa selkeämmiltä kuin toiset, mutta kaikki jää loppujen lopuksi arvailujen varaan.

Kyseessä on poikien ensimmäinen Punkku-partiotaitokilpailu. Kokemusta on karttunut Pinkistä ja Törmästä, mutta ennen he eivät ole kisanneet yön yli. Tuhon Näkkileipiä ei silti jännitä, kisa menee varmasti hyvin kuten ennenkin.

“Kuinka monta pussia voisi pakata sipsejä rinkkaan?”, joku pojista pohtii vitsillä. Eiköhän heidän kisa suju oikein mallikkaasti, varsinkin hyvillä eväillä – niin niillä sipseillä kuten myös hyvillä ennakkovalmisteluilla.

Teksti ja kuva: Petrina Miettinen

Suomi Finland 100

Suomi-Punkku on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.