Tammen alueen lippukunnat kutsuvat kaikki vartiot kilpailemaan Suomi-Punkkuun – vuoden historiallisimpaan pt-skabaan.

Kansallinen partiotaitokilpailu Espoon Punanen järjestetään 16.–17.9.2017 Kirkkonummella. Kilpailussa ratkaistaan myös Pääkaupunkiseudun Partiolaisten yösarjojen piirinmestaruudet. Suomi-Punkun teemana on Suomen valtion 100-vuotinen historia ja sen merkkihenkilöt.

Osanotto-oikeus

Osanotto-oikeus kilpailussa on kaikilla Suomen Partiolaisten jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla ja kilpailuun ilmoittautuneilla ei-vielä-partiolaisilla. Lippukunnat voivat ilmoittaa rajattoman määrän vartioita.

Järjestelytoimikunta varaa tarvittaessa oikeuden rajata kilpailuun osallistuvien vartioiden määrän 150 vartioon. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tarkempi sarjajako on kuvattu tämän sivun lopussa.

Ilmoittautuminen ja kilpailumaksu

Kilpailussa on käytössä 3 erillistä ilmoittautumisporrasta sekä jälki-ilmoittautuminen. Kilpailumaksu määräytyy ilmoittautumisportaan mukaan. Lisäksi 2 ensimmäisessä portaassa ilmoittautuneet saavat kisasunnuntaina aamupalan kahveineen.

Ilmoittautumisporras sulkeutuu 31.5. 31.7. 31.8. 8.9.
Kisamaksu 60 € 70 € 80 € 100 €
Aamupala yörastilla Kyllä Kyllä

Ilmoittautuminen tapahtuu Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksassa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=14621

Kilpailumaksu sisältää oikeuden osallistua kilpailuun, kilpailussa jaettavat materiaalit sekä peseytymismahdollisuuden maaliintulon jälkeen.

Kilpailumaksun lisäksi jokaiselta vartiolta veloitetaan pakollinen kuljetusmaksu, jonka suuruus on 5 €/hlö.

Kilpailu- ja kuljetusmaksut laskutetaan lippukunnilta ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirinmestaruudet

Kilpailussa ratkaistaan myös Pääkaupunkiseudun Partiolaisten yösarjojen piirinmestaruudet (punainen, sininen, harmaa, ruskea sekä vaeltajaikäkausi).

Piirinmestaruudet ratkaistaan vastaavissa sarjoissa parhaiten sijoittuneiden PäPan partiotaitokilpailujen sääntöjen mukaisten kilpailuvartioiden kesken. (Käytännössä vartion on täytettävä ikävaatimukset sekä edustettava PäPalaista lippukuntaa.)

Sarjojen vastaavuudet

Punkun sarja PäPan mestaruussarja
keltainen sininen
punainen punainen
sininen ruskea
harmaa harmaa

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Espoon Punasen sääntöjä (päivitetty 22.3.2017).

Espoon Punasen säännöt (PDF)

Tehtäväluettelo

Kilpailun tehtäväluettelo julkaistaan 5.6.2017 osoitteessa punkku.ept.fi.

Valkoisen sarjan ennakkotehtävä

Kilpailussa on ennakkotehtävä Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty kaikille valkoisen sarjan vartioille. Tehtävän vastauslomake palautetaan kilpailun lähtöön.

Tehtäväkäsky ja vastauslomake: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty (PDF)

Kisakirje

Ilmoittautuneille vartioille lähetetään kisakirje viimeistään viikolla 36. Kisakirje lähetetään vartionjohtajan (ilmoittajan) sähköpostiin.

31.8. jälkeen ilmoittautuneille vartioille kisakirje lähetetään jälki-ilmoittautumisen päättymisen jälkeen 8.9.2017.

Valvoja

Kilpailun valvojana toimii Roope Heinonen (Kilon Kipinät).

Lisätietoja

Inka Kekäläinen
Järjestelysihteeri
inka.kekalainen@partio.fi

Ville Vuorenmaa
Kilpailunjohtaja
ville.vuorenmaa@partio.fi

Sarjajako

Kilpailuvartioiden iät lasketaan 31.12.2017 mennessä täytetyin vuosin. Sekavartiot kilpailevat poikien sarjoissa.

Valkoinen Tytöille ja pojille, ikä 12-14 vuotta, vartiossa 4-6 jäsentä. Lisäksi mukana saa olla 1-2 yli 14-vuotiasta saattajaa, jotka eivät osallistu tehtävien suorittamiseen. Sopii kokemattomillekin retkeilijöille, mutta vartiosta yhdellä tulee olla kokemusta maastoretkeilystä. Reitin pituus 10-15 km.
Keltainen Tytöille, ikä 14-18 vuotta, vartiossa 4 jäsentä. Yhteenlaskettu ikä on korkeintaan 68 vuotta. Aiempi maastoretki- tai kilpailukokemus on suositeltavaa. Reitin pituus 15-25 km.
Punainen Pojille ja tytöille, ikä 14-18 vuotta, vartiossa 4 jäsentä. Yhteenlaskettu ikä on korkeintaan 68 vuotta. Aiempi maastoretki- tai kilpailukokemus on suositeltavaa. Reitin pituus 15-25 km.
Sininen Naisille, ikä 18 vuotta tai enemmän, vartiossa 3 jäsentä. Vartion jäsenillä tulee olla aiempaa maastoretki- tai kilpailukokemusta. Reitin pituus 20-30 km.
Harmaa Miehille ja naisille, ikä 18 vuotta tai enemmän, vartiossa 3 jäsentä. Vartion jäsenillä tulee olla aiempaa maastoretki- tai kilpailukokemusta. Reitin pituus 20-30 km.
Kultainen Yli 26-vuotiaille aikuisille. Vartioon kuuluu 2-5 jäsentä, mukana voi olla 1-2 alle 12-vuotiasta lasta.
TAI
Tai yksi yli 18-vuotias, yksi 15-18 -vuotias ja yksi alle 15-vuotias.Sopii kokemattomillekin retkeilijöille, mutta vartiosta yhdellä tulee olla kokemusta maastoretkeilystä. Reitin pituus 10-15 km.

Vartiot, jotka eivät täytä kilpailun ehtoja, kilpailevat kilpailun ulkopuolella siinä sarjassa, johon ovat ilmoittautuneet, ellei tuomarineuvosto toisin päätä. Tämä tarkoittaa sitä, että vartio ei voi saada palkintoa, mutta sille lasketaan pisteet kuten muillekin vartioille.

Suomi Finland 100

Suomi-Punkku on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.