Huopamuumeja ja ylitystä

Julkaistu 16.9.2017

Lauantai eli ensimmäinen virallinen kisapäivä lähti käyntiin Leppävaarasta, jonka jälkeen vartio siirtyivät busseilla Kirkkonummelle, Meikon ulkoulualueelle. Aamupäivän sää oli mitä ihanteellisin sää kisaamiseen, mutta iltapäivän sadekaan ei lannistanut sisukkaita vartiota.

Ensimmäisten tehtävien joukossa oli haasteellinen suunnistutehtävä ”Käyrä ja peili”, jossa vartio suunnisti käyrä- ja peilikuvakartan avulla. Tämän jälkeen vartioden päivä meni tehtävien teossa sekä kylmien rastien haussa. Kylmät rastit ovat miehittämättömiä rasteja, joilta vartiot kävivät hakemassa leiman saadakseen pisteitä. Yksi rasteista sijaitsi pienen uintimatkan päässä, mutta monet urheat vartiolaiset uskaltautuivat syksyisessä säässä uimaan. Hrrr, sitä voi vain kuvitella kuinka kylmä uintireissu mahtoi olla, mutta kisailijat eivät siitä hetkahtaneet. ”Tove Jansson” -tehtävässä vartiot pääsivät huovuttaman huopamuumeja! Huovuttaminen oli yllättävän mukavaa ja leppoisaa metsässä tarpomisen jälkeen, mutta matka jatkui sieltäkin ripeästi.

Yörastilla vartiot ovat yhä tehtävien kimpussa. Majoittaumisen jälkeen monet aloittivat kaalikääryleiden teon trangialla ja toiset taas sytyttivät nuotion lämmitelläkseen hetken. Illasta tulee varmasti monelle vartiolle pitkä, sillä tehtävää riittää, mutta onneksi nuoret ja vähän vanhemmatkin kisailijat puhkuvat yhä intoa.

Lisää kuvia: ept.kuvat.fi/kuvat/Suomi-Punkku+2017

Teksti: Petrina Miettinen

Kuvat: Tuukka Lehtinen ja Anna Vuorenmaa

Suomi Finland 100

Suomi-Punkku on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.